Senior redovisningskonsult med kundansvar till Göteborg!

Är du en erfaren ekonom och söker nya utmaningar? Gillar du att ha kunden i fokus? Vill du arbeta på en hybrid arbetsplats samt har du ett intresse för digitala processer och smarta IT-lösningar? Då kan den här utmaningen vara rätt för dig.  
 

Om tjänsten 
ECIT är ett företag inom outsourcing av ekonomi- och lönefunktioner samt affärssystem. Vi är ett familjärt och stabilt företag som växer kraftigt genom förvärv och organisk tillväxt. Därför söker vi nu en senior redovisningskonsult till Göteborg. Trots att vi växer och blir fler, så är vi fortfarande ett familjärt bolag med hög kompetens hos alla medarbetare. 

Som senior redovisningskonsult på ECIT kommer du att arbeta med en mängd spännande företagare i olika branscher och med olika bolagsformer. Arbetet är omväxlande, ansvarsfullt, självständigt och väldigt utvecklande. Du ingår samtidigt i ett team där alla hjälps åt och stöttar varandra i arbetet, med kunskap och en god arbetsmiljö. 

Du kommer att få arbeta brett inom redovisning med arbetsuppgifter såsom löpande redovisning, bokslutsarbete och rapportering samt årsredovisningar och inkomstdeklarationer för större svenska och internationella företag som har sin verksamhet i Sverige och Norden. För oss är vardaglig rådgivning att stötta kunden med det lilla extra, det vi ser i siffrorna, eller saknar i dem, som ger ett mervärde och skapar handlingsfrihet för kunden. 

I din framtida roll som redovisningsekonom erbjuds du en spännande karriär där du får möjlighet att utvecklas och växa i din yrkesroll. Det kan innefatta att du bland annat att får arbeta med företagsöverlåtelser, kassaflödesmodeller, fusioner mm. 

Kvalifikationer  

  • Vi söker dig som har med minst gymnasieutbildning inom ekonomi men det är meriterande om du har högskoleutbildning inom området. 
  • Du har flera års erfarenhet av löpande bokföring och erfarenhet kring bokslut, årsredovisningar och Inkomstdeklarationer, gärna från redovisningsbyrå. 
  • Dessutom känner du dig trygg med att arbeta i olika systemmiljöer.
  • Det är en stor fördel om du har goda kunskaper i Excel och gärna från flera olika affärssystem. 
  • Vi ser också att du har du goda kunskaper i svenska och engelska då vi har kontakt med både svenska och internationella kunder. 


Personliga egenskaper 
Som person är du ansvarsfull och håller en hög servicenivå för att du brinner för att skapa värde för kunden. Du är en strukturerad, noggrann och analytiskt lagd person som har en ambition att göra allt rätt utan att fastna i detaljer. Du är proaktiv och har god samarbetsförmåga där du trivs med att arbeta i team och ser värdet i att leverera med god kvalitet. Vidare trivs du med att ta eget ansvar, jobba självständigt, delta i utvecklingsprojekt och stötta kollegor utifrån din specialistkompetens. Konsultrollen innebär även krav på stor förmåga till att ta ansvar. 

 

Vad kan ECIT erbjuda dig?    

Nu tänker du säkert: "varför ska jag söka en tjänst på ECIT”. Det finns många goda skäl till det!    

Vi har valt ut de fem främsta anledningarna till att du ska söka jobb som senior redovisningskonsult på ECIT.    
 
1. DU UTVECKLAR DINA BEFINTLIGA KOMPETENSER OCH LÄR DIG NYA SAKER    
På ECIT arbetar vi aktivt med kunskapsdelning och ser vårt företag som en plats där du får lära dig nya saker och förbättra dina färdigheter. Vi arbetar i flera olika system och hos många typer av företag, vilket gör att vi ser till att våra konsulter är utbildade och har den kompetens som krävs.    

Oavsett om det är kurser eller interna utbildningar som krävs för att bibehålla auktorisation, utveckla en viss kompetens eller för att lära sig nya system, så prioriterar vi det högt.    
    
2. DU BLIR EN DEL I ETT REDOVISNINGSTEAM MED BRA SOCIAL MILJÖ    
På ECIT är det extra viktigt för oss att betona att du blir en del av ett team. I redovisningsteamet håller vi veckovisa statusmöten och ser till att vi har kontakt med varandra kring de uppgifter vi arbetar med. På så sätt skapar vi ett utrymme för professionell sparring. Vi är alltid flera konsulter som arbetar med respektive kund, därför ses vårt förhållningssätt och vår relation till kunderna alltid som en laginsats.    
    
3. DU ÄR MED OCH SKAPAR EN BRA ARBETSMILJÖ    
På ECIT fokuserar vi på att skapa en bra och prestigelös arbetsmiljö, vilket för oss omfattar flera centrala element. Vi menar att vi samarbetar över kontorsgränserna och beslutsvägarna är korta. Ledningsgruppen är aldrig längre bort än Teams.  

Vi har flexibilitet och möjlighet till hemarbete bidrar till att skapa en bra arbetsmiljö. Vi strävar därför efter att ge våra medarbetare de bästa förutsättningarna att planera och forma sitt arbetsliv och arbetsmiljö, så att den är förenlig med familjeliv, fritidsintressen m.m.    

Samtidigt bidrar vår teamstruktur som nämns ovan till att våra arbetsuppgifter inte är beroende av individers närvaro. På så sätt finns back-up vid sjukdom, semester eller liknande, därför slipper du få ökad arbetsbelastning efter frånvaro.    
   
4. DU KOMMER ATT SKÖTA REDOVISNINGEN FÖR SPÄNNANDE OCH STARKA VARUMÄRKEN     
På ECIT är vi stolta över att arbeta med många välkända varumärken.     
  
Förutom auktoriserade redovisningskonsulter har vi även certifierade affärsrådgivare, redovisningsekonomer, affärsutvecklare, lönekonsulter, IT-konsulter och HR-konsulter. Många av oss har arbetat länge i branschen och vi tror på en personlig, nära och varaktig relation med våra kunder. När vi skapar förståelse, trygghet och beslutsunderlag för vår kund, bidrar vi till att utveckla kundens företag och frigör tid för kunden att kunna fokusera på sin kärnverksamhet. 
 

5. DU BLIR EN DEL AV EN INTERNATIONELL KONCERN I SNABB UTVECKLING     
ECIT är ett företag med nordiska rötter som grundades 2013. Idag har vi mer än 2 500 anställda i 10 länder. I Sverige är vi mer än 400 anställda på 18 orter.    
 

Välkommen med din ansökan! 
Om du tycker att tjänsten som senior redovisningskonsult passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. 

ECIT tillämpar tillsvidareanställning som föregås av provanställning. Tjänsten är på heltid och vi arbetar löpande med urvalet vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Våra värdegrundsord är; Öppen kommunikation, Mod, Entreprenörskap och Integritet. 

Vi erbjuder även friskvårdsbidrag och har avtal med företagshälsovård. Vi är också anslutna till arbetsgivarorganisationen Almega och har kollektivavtal. Vidare tillämpas individuell lönesättning. 

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar ECIT inte emot ansökningar via e-post.  
 

OM ECIT  

ECIT är ett av Nordens största inom affärsområdena Lön, Redovisning och IT med 2500 anställda och över 3 miljarder i omsättning. Vi har samlat allt kunden behöver inom ekonomi, lön, IT och affärslösningar på ett ställe, och arbetar varje dag för att göra det enklare för våra kunder att driva företag. 
 
Entreprenörskap är viktigt för oss och du träffar en partner oavsett vilket kontor du besöker. Vi tror att lokal kunskap, engagemang och närvaro är viktigt för att skapa en engagerande arbetsmiljö och för våra kunders framgång. 

Vi har ett starkt fokus på medarbetarutveckling och det finns goda möjligheter att förverkliga dina karriärmål hos oss. Sedan starten 2013 har vi vuxit till en koncern med kontor i 10 länder i Europa. ECIT är fortfarande ett ungt företag med stora tillväxtambitioner och som medarbetare hos oss får du vara med på den spännande resan. 

Vår företagskultur präglas av våra värderingar: Integritet, Mod, Öppen kommunikation och Entreprenörskap. På ECIT använder vi våra värderingar för att uppnå våra strategiska mål. De fungerar som vår riktlinje och vägleder oss i både stora och små val. 

Ansök här
Dela i ditt nätverk Dela på Facebook Dela på X Dela på LinkedIn Dela på Google Plus Skriv ut Tipsa en kompis
Sista datum:
Kontaktperson:
Jeanette Kanka Rekryteringsansvarig
Arbetsområde: Redovisning
Plats: Sverige