Fem skäl att bli Manager på ECIT Interim Services!

Vi har listat de fem främsta anledningarna till att du ska söka tjänsten, så att du snabbt får en bild om vi är din framtida arbetsplats.

1. NYCKELPERSON

Du får möjligheten att komma in tidigt i vår satsning och vara med och påverka på riktigt. Du blir en nyckelperson som får möjligheten att arbeta i ett litet team med höga ambitioner och där vi tillsammans skapar förutsättningar och bygger värderingar för ett framgångsrikt företag. Din röst, erfarenhet och prestation blir avgörande.

2. ENTREPRENÖRSANDA

ECIT Interim är ett startup inom ECIT-koncernen. Det innebär korta beslutsvägar, högt tempo och högt till tak där vi testar oss fram. Förutom att bygga upp affären får du möjlighet att bidra med dina erfarenheter inom process- och affärsutveckling.

3. FLEXIBILITET

På ECIT fokuserar vi på att skapa en bra arbetsmiljö, vilket för oss omfattar flera centrala element. Vi menar att flexibilitet när det kommer till mötestider och möjlighet till hemarbete bidrar till att skapa en bra arbetsmiljö. Vi strävar därför efter att ge våra medarbetare de bästa förutsättningarna att planera och forma sitt arbetsliv och arbetsmiljö, så att den är förenlig med familjeliv, fritidsintressen m.m.

4. STARKA VARUMÄRKEN

Vi är stolta över att arbeta med många välkända varumärken inom en rad olika branscher. I kundportföljen finns små, medel- och stora företag som både är noterade och ägarledda.

5. DU BLIR EN DEL AV EN INTERNATIONELL KONCERN I SNABB UTVECKLING

ECIT är ett företag med nordiska rötter som grundades 2013. Idag har vi mer än 2 200 anställda i 10 länder (bland annat Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Polen, Litauen och Storbritannien) och är börsnoterade i Norge (Euronext Growth). 
I Sverige är vi idag mer än 400 anställda på 18 orter.

Rollbeskrivning

ECIT Interim (del av ECIT Group) söker en Manager som vill vara med och bygga upp affärsområdet ”Interim HR”. Placering på Kungsholmen i Stockholm.

Förutom att vi erbjuder interimslösningar inom ekonomi och lön ser vi ett växande behov inom HR-området hos våra kunder och vill därför utöka teamet med en nyckelperson som kan ta ett helhetsansvar för denna satsning.

Övergripande ansvarsområden:

  • bygga och utveckla affärsområdet Interim HR
  • bygga och utveckla kundrelationer och konsultnätverk
  • matcha kundbehov med rätt konsult
  • delaktig i skapandet av interna strukturer och processer
  • vara en ambassadör för hela ECIT Group

Viktiga egenskaper för att trivas:

  • affärsmässig
  • strukturerad
  • positiv
  • snabbfotad

För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har en bakgrund från konsultverksamhet och har ett upparbetat nätverk samt haft försäljnings- och konsultansvar inom HR-området. Alternativt kommer du från en linjebefattning och kan bidra med din kompetens inom HR-området och som skapar förståelse och förtroende hos våra kunder och konsulter. Minst lika viktigt är din inställning och personlighet.

 HAR VI ÖVERTYGAT DIG?

Har vi väckt ditt intresse att anta utmaningen och jobba på ECIT Interim? Skicka gärna din CV så snart som möjligt då vi kallar till intervjuer löpande.

Kontaktperson: Johan Haag, telefon +46 10 703 65 00, e-post: johan.haag@ecit.com

Ansök här
Share in your network
Sista datum: -
Kontaktperson:
Johan Haag Partner, ECIT Interim +46 10 703 65 00
Arbetsområde: HR
Plats: Lustgårdsgatan 19, 112 51 Kungsholmen
Powered by Emply