Driftig redovisningskonsult med erfarenhet av lagerhantering och internationella kunder!

Motiveras du av att stötta och utveckla kunder för att öka deras lönsamhet? Vill du arbeta på en arbetsplats i ett stabilt företag där vi lägger stor vikt på öppen kommunikation, prestigelös gemenskap och korta beslutsvägar? Då kan den här utmaningen vara något för dig!

Om tjänsten
ECIT är ett företag inom outsourcing inom ekonomi, lön, hr och it.  Vi är ett familjärt och stabilt företag som växer genom förvärv och organisk tillväxt. Därför söker vi nu en driftig redovisningskonsult till Stockholmskontoret.

Som redovisningskonsult på ECIT kommer du att arbeta med en mängd spännande företag i olika branscher och med olika bolagsformer. Arbetet är omväxlande, ansvarsfullt, självständigt och väldigt utvecklande. Du ingår i ett team där alla hjälps åt och stöttar varandra i arbetet, med kunskap och en god arbetsmiljö.

Som konsult hos oss arbetar du brett inom redovisning med arbetsuppgifter såsom löpande redovisning, avstämningar, månad- och årsbokslut, årsredovisningar och deklaration. Därutöver tillkommer mer kundanpassad rådgivning som tex. kan innebära effektivisering, förbättring av uppföljning eller att förklara resultat och regler för att kunden ska ta väl underbyggda beslut.

Det underlättar om du har ett grundläggande intresse och förståelse för redovisning och kan arbeta effektivt och är bra på att återkoppla och kommunicera med kunder och kollegor.

I din framtida roll som redovisningskonsult erbjuds du en spännande karriär där du får möjlighet att utvecklas och växa i din yrkesroll. 

Placering för tjänsten är på Kungsholmen i Stockholm i trivsamma lokaler.    


Kvalifikationer
Vi söker dig som har ekonomisk examen antingen från gymnasium eller KY-utbildning, högskola, universitet eller motsvarande.

Du har förståelse för de regelverk som är relevanta inom redovisning och van vid att göra löpande bokföring, månad- och årsbokslut och deklarationer självständigt och effektivt. 

Det är en stor fördel om du har goda kunskaper i Excel och gärna från flera olika affärssystem. Dessutom känner du dig trygg med att arbeta i olika systemmiljöer.

Vi ser också att du har du goda kunskaper i svenska och gärna engelska då vi har kontakt med både svenska och internationella kunder.


Personliga egenskaper
I rollen som redovisningskonsult fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi är ett härligt team som arbetar tätt tillsammans. Därför är det viktigt att du trivs med att arbeta i team. Då rollen innefattar många kontaktytor är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och att du håller en hög servicenivå. Du är en strukturerad, noggrann och analytiskt lagd person som har en ambition att göra allt rätt utan att fastna i detaljer. Konsultrollen innebär även krav på stor förmåga till att ta ansvar. Vi ser även att du är lösningsorienterad och ständigt ser möjligheter!

 

Vad kan ECIT erbjuda dig?   

Nu tänker du säkert: "varför ska jag söka en tjänst på ECIT?" Det finns många goda skäl till det!   

Vi har valt ut de fem främsta anledningarna till varför du ska söka jobb som redovisningskonsult på ECIT.   
   
1. DU UTVECKLAR DINA BEFINTLIGA KOMPETENSER OCH LÄR DIG NYA SAKER   
På ECIT arbetar vi aktivt med kunskapsdelning och ser vårt företag som en plats där du får lära dig nya saker och förbättra dina färdigheter. Vi arbetar i flera olika system och hos många typer av företag, vilket gör att vi ser till att våra konsulter är utbildade och har den kompetens som krävs.   

Oavsett om det är kurser eller interna utbildningar som krävs för att bibehålla auktorisation, utveckla en viss kompetens eller för att lära sig nya system, så prioriterar vi det högt.   
   
2. DU BLIR EN DEL I ETT REDOVISNINGSTEAM MED BRA SOCIAL MILJÖ   
På ECIT är det extra viktigt för oss att betona att du blir en del av ett team. I redovisningsteamet håller vi veckovisa statusmöten och ser till att vi har kontakt med varandra kring de uppgifter vi arbetar med. På så sätt skapar vi ett utrymme för professionell sparring. Vi är alltid flera konsulter som arbetar med respektive kund, därför ses vårt förhållningssätt och vår relation till kunderna alltid som en laginsats.   
   
3. DU ÄR MED OCH SKAPAR EN BRA ARBETSMILJÖ   
På ECIT fokuserar vi på att skapa en bra arbetsmiljö, vilket för oss omfattar flera centrala element. Vi menar att flexibilitet när det kommer till mötestider och möjlighet till hemarbete bidrar till att skapa en bra arbetsmiljö. Vi strävar därför efter att ge våra medarbetare de bästa förutsättningarna att planera och forma sitt arbetsliv och arbetsmiljö, så att den är förenlig med familjeliv, fritidsintressen m.m.   

Samtidigt bidrar vår teamstruktur som nämns ovan till att våra arbetsuppgifter inte är beroende av individers närvaro. På så sätt finns back-up vid sjukdom, semester eller liknande, därför slipper du få ökad arbetsbelastning efter frånvaro.   
   
4. DU KOMMER ATT SKÖTA REDOVISNINGEN FÖR SPÄNNANDE OCH STARKA VARUMÄRKEN    
På ECIT är vi stolta över att arbeta med många välkända varumärken.    
 

5. DU BLIR EN DEL AV EN INTERNATIONELL KONCERN I SNABB UTVECKLING    
ECIT är ett företag med nordiska rötter som grundades 2013. Idag har vi mer än 2 600 anställda i 10 länder. I Sverige är vi mer än 400 anställda på 19 orter.   

 
Välkommen med din ansökan! 
Om du är intresserad av rollen som redovisningskonsult och känner att det verkar som rätt plats för dig, vill vi gärna ta del av din resa och hjälpa dig utvecklas inom yrket.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan. Då urvalsprocessen sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast möjligt men under vecka 28–30 kommer vi inte kunna svara på era frågor då vi är på semester.  

Tjänsten är på heltid och vi tillämpar tillsvidareanställning som föregås av provanställning.

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar ECIT inte emot ansökningar via e-post.  
 
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Karolina Jörnsby via mejl karolina.jornsby@ecit.se   


OM ECIT  

ECIT är ett av Nordens största inom affärsområdena Lön, Redovisning och IT med 2500 anställda och över 3 miljarder i omsättning. Vi har samlat allt kunden behöver inom ekonomi, lön, IT och affärslösningar på ett ställe, och arbetar varje dag för att göra det enklare för våra kunder att driva företag. 
 
Entreprenörskap är viktigt för oss och du träffar en partner oavsett vilket kontor du besöker. Vi tror att lokal kunskap, engagemang och närvaro är viktigt för att skapa en engagerande arbetsmiljö och för våra kunders framgång. 

Vi har ett starkt fokus på medarbetarutveckling och det finns goda möjligheter att förverkliga dina karriärmål hos oss. Sedan starten 2013 har vi vuxit till en koncern med kontor i 10 länder i Europa. ECIT är fortfarande ett ungt företag med stora tillväxtambitioner och som medarbetare hos oss får du vara med på den spännande resan. 

Vår företagskultur präglas av våra värderingar: Integritet, Mod, Öppen kommunikation och Entreprenörskap. På ECIT använder vi våra värderingar för att uppnå våra strategiska mål. De fungerar som vår riktlinje och vägleder oss i både stora och små val. 

 

Ansök här
Dela i ditt nätverk Dela på Facebook Dela på X Dela på LinkedIn Dela på Google Plus Skriv ut Tipsa en kompis
Sista datum:
Kontaktperson:
Karolina Jörnsby Gruppchef
Arbetsområde: Redovisning
Plats: Lustgårdsgatan, 19, 112 51, Stockholm