Affärsmässig redovisningskonsult med inriktning mot ägarledda bolag med placering till vårt Jönköpings kontor!

Är du en erfaren ekonom och söker ny utmaning i ett affärsmässigt team? Vill du vara med på en tillväxtresa i ett framgångsrikt och lönsamt företag? Har du ett intresse för digitala processer och smarta IT-lösningar? Då kan den här utmaningen vara något för dig!  

 

Om tjänsten  
ECIT är ett företag inom outsourcing av ekonomi- och lönefunktioner samt affärssystem. Vi växer kraftigt genom förvärv och organisk tillväxt och därför söker vi nu en erfaren redovisningskonsult till vårt team i Jönköping. Trots att vi växer och blir fler, så är vi fortfarande ett familjärt bolag med hög kompetens hos alla medarbetarna.  

I rollen som redovisningskonsult bör du ha god erfarenhet inom redovisningsyrket där du är van att ansvara för hela redovisningsprocessen. Du kommer självständigt arbeta med redovisning, bokslutsarbete och rapportering samt utföra årsredovisningar och inkomstdeklarationer för mindre svenska och internationella företag som har sin verksamhet i Sverige. (K2) 

Du kommer också vara behjälplig med att stötta kunder med moms- och redovisnings relaterade frågeställningar. 

Du känner dig trygg med att arbeta i olika systemmiljöer och förstår regelverk inom området redovisning. Du förstår vikten av att arbeta effektivt i team och alltid för kundens bästa. 

Placering för tjänsten är i Jönköping i vackra och trivsamma lokaler.    

 

Kvalifikationer  

  • Ekonomisk examen antingen från gymnasium eller KY-utbildning, högskola, universitet eller motsvarande.  
  • Minst 3–5 års arbetslivserfarenhet inom området redovisning.  
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.   

 Vi ser gärna att du har erfarenhet av outsourcingbranschen. 

Personliga egenskaper  
I rollen som senior redovisningskonsult fäster vi stor vikt vid personliga egenskaper. Vi är ett härligt gäng som arbetar tätt tillsammans och därför är det viktigt att du trivs med att arbeta i team. Vidare trivs du med att ta eget ansvar, jobba självständigt, delta i utvecklingsprojekt och stötta kollegor utifrån din specialistkompetens. Då rollen innefattar många kontaktytor är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och att du håller en hög servicenivå. 

Du brinner för att skapa värde för kunden, där du tar eget ansvar för arbetets utförande och har ett lönsamhetstänkande utifrån kund- och affärsfokus. Vi ser även att du är strukturerad och noggrann med en god problemlösnings- och analysförmåga där du ser värdet i att leverera med god kvalitet. Vi ser även att du är lösningsorienterad och ständigt ser möjligheter.  

 

Vad kan ECIT i Jönköping erbjuda dig?  

Nu tänker du säkert: "varför ska jag söka en tjänst på ECIT i Jönköping?" Det finns många goda skäl till det!  

Vi har valt ut de fem främsta anledningarna till varför du ska söka jobb som redovisningskonsult på ECIT.  
  
1. DU UTVECKLAR DINA BEFINTLIGA KOMPETENSER OCH LÄR DIG NYA SAKER  
På ECIT arbetar vi aktivt med kunskapsdelning och ser vårt företag som en plats där du får lära dig nya saker och förbättra dina färdigheter. Vi arbetar i flera olika system och hos många typer av företag, vilket gör att vi ser till att våra konsulter är utbildade och har den kompetens som krävs.  

Oavsett om det är kurser eller interna utbildningar som krävs för att bibehålla auktorisation, utveckla en viss kompetens eller för att lära sig nya system, så prioriterar vi det högt.  
  
2. DU BLIR EN DEL I ETT REDOVISNINGSTEAM MED BRA SOCIAL MILJÖ  
På ECIT är det extra viktigt för oss att betona att du blir en del av ett team. I redovisningsteamet håller vi veckovisa statusmöten och ser till att vi har kontakt med varandra kring de uppgifter vi arbetar med. På så sätt skapar vi ett utrymme för professionell sparring. Vi är alltid flera konsulter som arbetar med respektive kund, därför ses vårt förhållningssätt och vår relation till kunderna alltid som en laginsats.  
  
3. DU ÄR MED OCH SKAPAR EN BRA ARBETSMILJÖ  
På ECIT fokuserar vi på att skapa en bra arbetsmiljö, vilket för oss omfattar flera centrala element. Vi menar att flexibilitet när det kommer till mötestider och möjlighet till hemarbete bidrar till att skapa en bra arbetsmiljö. Vi strävar därför efter att ge våra medarbetare de bästa förutsättningarna att planera och forma sitt arbetsliv och arbetsmiljö, så att den är förenlig med familjeliv, fritidsintressen m.m.  

Samtidigt bidrar vår teamstruktur som nämns ovan till att våra arbetsuppgifter inte är beroende av individers närvaro. På så sätt finns back-up vid sjukdom, semester eller liknande, därför slipper du få ökad arbetsbelastning efter frånvaro.  
  
4. DU KOMMER ATT SKÖTA REDOVISNINGEN FÖR SPÄNNANDE OCH STARKA VARUMÄRKEN   
På ECIT är vi stolta över att arbeta med många välkända varumärken.   

5. DU BLIR EN DEL AV EN INTERNATIONELL KONCERN I SNABB UTVECKLING   
ECIT är ett företag med nordiska rötter som grundades 2013. Idag har vi mer än 2 400 anställda i 10 länder (Norge, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland, Polen, Litauen, Rumänien, Storbritannien och Serbien). I Sverige är vi mer än 400 anställda på 18 orter.  

Det som skiljer ECIT från liknande företag är vårt lokala ägande och engagemang på de platser där vi är verksamma, samt vårt unika samspel mellan IT och hela ekonomifunktionen. Stor del av vår koncern består av IT-funktioner vilket innebär att vi driftar och supportar affärssystem, bygger arbetsplatser, utvecklar både applikationer och andra system. Vi har ett bra samarbete inom organisationen, där IT gör oss som leverantör snabbfotade, unika och effektiva aktörer med möjlighet och förståelse för att kunna bygga de bästa lösningarna för våra kunder.  
  

Välkommen med din ansökan!  
Har vi väckt ditt intresse av att jobba som redovisningskonsult på ECIT? Då urvalsprocessen sker löpande, skicka därför in din ansökan snarast möjligt. 

Tjänsten är på heltid där vi tillämpar tillsvidareanställning som föregås av provanställning.   

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. För att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i enlighet med GDPR tar ECIT inte emot ansökningar via e-post.   
  
Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Tanja Zaric, telefon 0763-26 92 43 eller e-post tatjana.zaric@ecit.se    

 

OM ECIT  

ECIT är ett av Nordens största inom affärsområdena Lön, Redovisning och IT med 2500 anställda och över 3 miljarder i omsättning. Vi har samlat allt kunden behöver inom ekonomi, lön, IT och affärslösningar på ett ställe, och arbetar varje dag för att göra det enklare för våra kunder att driva företag. 
 
Entreprenörskap är viktigt för oss och du träffar en partner oavsett vilket kontor du besöker. Vi tror att lokal kunskap, engagemang och närvaro är viktigt för att skapa en engagerande arbetsmiljö och för våra kunders framgång. 

Vi har ett starkt fokus på medarbetarutveckling och det finns goda möjligheter att förverkliga dina karriärmål hos oss. Sedan starten 2013 har vi vuxit till en koncern med kontor i 10 länder i Europa. ECIT är fortfarande ett ungt företag med stora tillväxtambitioner och som medarbetare hos oss får du vara med på den spännande resan. 

Vår företagskultur präglas av våra värderingar: Integritet, Mod, Öppen kommunikation och Entreprenörskap. På ECIT använder vi våra värderingar för att uppnå våra strategiska mål. De fungerar som vår riktlinje och vägleder oss i både stora och små val. 

 

 

 

Ansök här
Dela i ditt nätverk Dela på Facebook Dela på X Dela på LinkedIn Dela på Google Plus Skriv ut Tipsa en kompis
Sista datum:
Kontaktperson:
Tatjana Zaric Gruppchef Accounting
Arbetsområde: Redovisning
Plats: Kompanigatan 1-2, 553 05, Jönköping, Sweden